De authenticiteitsparadox

Hoofdstuk
Artikelen Colofon
Delen

Waar ben ik beland?

Tekst Fotografie
Hans Geluk Ydwine de Boer

We konden er niet meer om heen. Het was overal en verscheen in verschillende gedaantes. Wat we zagen was toen het best te omschrijven als het verlangen naar echtheid. Vanaf hier begon ons onderzoek naar misschien wel het meest uitgeholde begrip van deze tijd: Authenticiteit.

Het probleem met authenticiteit is dat wanneer je het als persoon nastreeft, je het per definitie al niet meer bent. En toch doen we dat juist vandaag de dag op enorm veel manieren. Deze schijnbare tegenstrijdigheid verbeelden, beschrijven en bespreken we uitvoerig in onze uiteenzetting.

Met onze uiteenzetting getiteld Wat wil je nou? Willen we jou en anderen verdieping en inzicht geven in een relevant, maar onderbelicht maatschappelijk thema. Dit hebben we op verschillende manieren gedaan.

Zo hebben we een korte film gemaakt bestaande uit interviews en een fictieve verhaallijn. Hiermee denken we een interessante mix van inhoud en vorm aan te bieden, om jou op een uitdagende manier inzicht te geven in ons gekozen thema.

De film wordt aangevuld met uiteenlopende essay’s, artikelen en debatten. Zo organiseren we ontmoetingen om met elkaar over het thema in gesprek te gaan. 

Inhoudsoverzicht

Bekijk
Delen op

Facebook
Twitter